суботу, 10 листопада 2012 р.

День української мови та писемності.

 Єдиний скарб у тебе рідна мово,
Заклятий для сусіднього хижатства.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
                                       П.Куліш.
День української писемності та мови-свято яке щороку відзначається в Україні 9го листопада. За православним календарем-це день вшанування памяті Преподобного Нестора-Літописця.
     Успіхи людини в житті, її взаємини з іншими членами суспільства значною мірою залежить від уміння спілкування Мова найважливіший універсальний засіб спілкування людей, до якого можуть входити, крім вимовлення думок, почуття і волевиявлення мов світу
      Видатний знавець української мови Д.Павличко писав:"Українська мова не бідна, не вульгарна, не кривоуста. Вона має свою особливу музикальність. Ця незбагненна душа нашої мови як золотоносна ріка, виблискує на хвилях народної пісні, переливається в душу нації, творить чуттєву нерозривність українського серця й української землі.
      Українська мова не вчора придумана. Вона-не сирота, вона має словянську родину і світову славу. Вона має все."
      Мова є спільною для всіх, хто нею послуговується, а мовлення завжди індивідуальне, оскільки мовні засоби кожен з нас застосовує по своєму. мовленева культура особливості великою мірою залежить від її зорієнтовності на основні риси бездоганного, зразкового мовлення. Щоб бути зразковим, мовлення має характеризуватися такими найважливішими ознаками: правильністю, змістовністю, послідовністю, точністю,виразністю,дотечністю та доцільністю.

У бібліотеці пройшов перегляд літератури під назвою "О, рідна мово ти моя, як любо ти звучиш!" А також у школі відбулося свято до дня писумності та виставка вишиванок.  



Немає коментарів:

Дописати коментар