вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Свято села та відкриття Будинку культури у с. Лозна.

         У день святкування Покрови Святої Богородиці та Дня захисника України Лознянська територіальна громада відзначала подвійне свято. До цього дня громада с. Лозна приурочила відкриття будинку культури після капітального ремонту.
В урочистостях взяли участь: заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної Ради Олександр Крученюк, голова Хмільницької РДА Євгеній Буткевич, голова районної ради Зоя Бонсевич, голова сільської ради, спонсори, сільська громада.
 Хоча надворі було хмарно і трохи прохолодно, це не стало на заваді гарному настрою, із самого ранку  сільський Будинок культури одягнувся в ошатні пралори та стрічки. 
Місцевий духовий оркестр своєю музикою радував громаду та гостей села, а також розважальні атракціони, які безкоштовно опановували місцеві дітлахи, і присутність поважних гостей – вихідців із села, що прибули на запрошення громади.
У відремонтованому Будинку культури, який тепер став справжньою окрасою с. Лозна, не вистачало місця усім бажаючим взяти участь у святі.
    Більше мільйона гривень було освоєно на утеплення зовнішнього фасаду  приміщення, ремонт фойє і  глядацької зали, облаштування нового гідролізного опалювального пункту. 
 Тут з нагоди свята бібліотекарем та директором Будинку культури були облаштовані виставки народного мистецтва; образи вишиті бісером, рушники, букети з квітів та городини, інше.
  Після невеличкої екскурсії розпочався святковий концерт. На святі від Петра Юрчишина було вручено в подарок телевізор. Але на цьому дарунки не закінчились, Помічник народного депутата В Павленко вручив і Подяки Верховної ради України та грошові винагороди людям, які за своєю багаторічною працею чимало зробили для розвитку села.
  Серед нагороджених-ветеран Другої світової війни Дмитро Захарович Грицик, серед нагороджених-і учасник сучасної російсько-української війни Петро Володимирович Колодій, який отримавши подяку, підійшов і подякував ветеранові Дмитру Захаровичу, у свою чергу, подякував йому і сказав лише одну фразу: "Тримайтесь там!" У цей момент весь зал, розчулений і сповнений гордості, зааплодував.
  Після нагородження святковий концерт продовжили. Зі сцени виступали народні і аматорські колективи та солісти. Зі щирими словами до своєї громади та гостей  виступила голова сільської ради Якушевська Світлана Петрівна а також кожному з почесних гостей за гарним українським та національним  звичаєм вручили короваї
  В кінці свята усіх присутніх пригостили смачною юшкою та пирогами.














Немає коментарів:

Дописати коментар