пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Революція гідності та увічнення памяті героїв Небесної Сотні.

Якщо нас щось врятує від біди,
Ми будем знати-це вони.
Вони триматимуть небо завжди,
Вони загинули,щоб ми жили.

...Нехай плаче верба,
І проливає кров калина,
Але не Україна...
Слава Україні! Героям слава!
 На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя
 
.Небесна Сотня - це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Та ця пам'ять і ці почуття будуть тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня, допоки б'ються наші серця, плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану.
   Вшановуючи пам'ять Героїв Майдану, у бібліотеці відбувся патріотичний урок. Під час уроку діти поглибили свої знання про революцію гідності. Войцюцька Віка та Омельчук Ніна  розказували вірші про героїв, переглянули книжкову полицю  "Світлій памяті Небесної сотні"  та ознайомилися з подіями на Сході, де майже кожен день Небесна Сотня має нові імена.
У школі також пройшла лінійка-памяті. Діти згадали усіх загиблих у ті дні, запалили свічки,  заспівали гімн України, та хвилиною мовчання вшанували  Героїв  Небесної Сотні.
І саме сьогодні ми повинні сказати «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»
 
 
 
 
Небесна сотня-то в серцях вогонь
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихше співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.

Немає коментарів:

Дописати коментар